Träning

Att tänka på inför träningen

Inom aikidon är det viktigt att visa varandra omtanke och respekt. Det visar vi dels genom hur vi beter oss mot varandra på träningen och dels genom hur vi klär oss och sköter om vår hygien. Några enkla tumregler är att vi är hela och rena med klippta naglar och välskötta fötter. För att förhindra skador tar vi av oss smycken och sätter upp långt hår.

Det finns inget krav på att man ska ha på sig en dräkt (gi), men du behöver ha på dig mjuka långbenta byxor och en t-tröja (linne utan ärm fungerar inte).

Kom ihåg komma i god tid innan träningen börjar.

Vuxenträning

Att träna aikido ger en bra träning för hela kroppen samtidigt som vi lär oss ett effektivt självförsvar. I våra vuxengrupper är alla mellan 13 och 100 år välkomna.

När vi tränar hjälper vi varandra i en god och vänskaplig anda, där alla medlemmar tränar utefter egen förmåga. Det spelar ingen roll om du är erfaren eller nybörjare.

Nybörjarträning

Alla nya är välkomna på alla av våra ordinarie träningspass. Men om du känner dig lite osäker har vi ett nybörjarpass. På detta pass går vi igenom grunderna och gör lite enklare tekniker.

Avancerad träning

För de som har graden 4 kyu eller högre har vi ett mer avancerat träningspass.

Barn- och ungdomsträning

I våra barn- och ungdomsgrupper kombinerar vi Aikido med lekar och fysiska övningar. Målet med träningen är att utveckla kroppskontroll och balans, öka samarbetet med varandra och få en djupare förståelse för grunderna inom Aikido.

Vi har två grupper:

Tigrarna: En grupp för våra yngsta i åldrarna 6 – 8 år. Här är det mycket lek med fokus på kroppskontroll. Vi gör enklare tekniker.

Drakarna: En grupp för de som är lite äldre, 9 – 12 år, och som vill få mer träning. Här ligger fokus på att träna, även om vi också har kul.

Vi har löpande intag under hela terminen för både vuxen och barngrupper.